Z vaší ložnice - Můj muž je o 25 let mladší | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Z vaší ložnice - Můj muž je o 25 let mladší

I v padesáti si žena může užívat...
I v padesáti si žena může užívat...

Irena se rozvedla po dvacetiletém manželství kvůli četným nevěrám svého muže. Jejich děti byly už dospělé a vyletěly z rodinného hnízda, a tak zůstala sama. Táhlo jí na padesát a pomalu začala věšet hlavu, že ji v životě už nic hezkého nečeká. Jenže to bylo přesně naopak, potkala lásku, a jak sama říká, teď teprve začala pořádně žít. Jenže on vedle ní vypadá jak její syn…

S tím si ale vůbec hlavu neláme, i když ne vždy se setkává s pochopením u svého okolí.

Padesát byste Ireně tedy rozhodně nehádali a možná i právě to budí u některých jejích kolegyň závist. Její pětadvacetiletý milenec je jim trnem v oku, přitom právě kvůli němu omládla o spoustu let, jak sama říká.

„Některé rádoby kamarádky mi vymlouvaly Milana hned ze začátku, většinou jsem si vyslechla, že mě chce jen využívat, ale k čemu? Nejsem žádná milionářka, právě naopak, to Milan vede chod domácnosti a stará se o všechno kolem jako správný muž. To on plánuje a bere mě na dovolenou a chce se mnou strávit každou volnou chvilku. Vedle svého bývalého muže jsem byla za služku, teď si připadám jako princezna,“ vysvětluje Irena, jak to u nich doma chodí.

Reakce lidí jsou kruté

I když žije s mladším Milanem v jedné domácnosti přes dva roky, většina známých jejich soužití stejně nevěří. „Pořád slyším, jak jsem na něj stará a že je to jen otázka času, kdy si najde mladší. Samozřejmě, že i mě někdy podobné myšlenky napadnou, ale proč se s tím trápit teď, když prožíváme šťastné období?

Jenže věčné řeči kamarádek mi opravdu někdy přidělávají zbytečné starosti,“ přiznává Irena. Okolí jí totiž velmi často dává najevo, že jejich vztah je nepatřičný, a nejednou ji reakce lidí dokonce rozplakaly. „Přišlo to od těch, od kterých bych to vůbec nečekala. Když se ke mně Milan nastěhoval, tak si přede mnou dokonce sousedka uplivla, jako bych byla prašivá.

Oproti tomu rodina se zachovala skvěle. Moje děti byly sice nejdřív v rozpacích, ale když viděly, jak se Milan snaží a je mi opravdu oporou, stali se z nich přátelé. Jezdíme všichni dokonce společně na hory,“ usmívá se Irena a vysvětluje, že vždycky ráda sportovala, ale její bývalý manžel nejradši seděl buď v hospodě, nebo trávil čas s milenkami, a ona na něj bláhově čekala doma s teplou večeří.

Jeho máma je moje kamarádka

„Milan mi řeči kamarádek pořád vyvrací a říká, že lepší ženu by prý nenašel. Dokonce jeho maminka, která byla zprvu k našemu vztahu také skeptická, se mi později přiznala, že takhle šťastného svého syna nikdy neviděla. Teď se s ní vídám často, chodíme spolu po nákupech a dobře si rozumíme. Hlavně si ze sebe umíme udělat legraci a já se všem můžu pochlubit, že mám skvělou tchyni, a jen o pět let starší než jsem já,“ směje se Irena, ale přiznává, že i tchyně si vyslechla od známých nepříjemné řeči, a ani Milan neměl nejjednodušší obhájit svoji známost před svými přáteli.

„Většina jeho kamarádů byla v pohodě, přece jenom mladší generace je poněkud tolerantnější, a když viděli, že nejsem žádná stará dáma, ale normální moderní ženská, tak mu ještě plácali po ramenech. Že se ale najdou i takoví, kteří si do něj rádi rýpnou, se bohužel dalo čekat. Milan si z toho ale nic nedělá.“

Jiskru zažehla ukradená kabelka

„S Milanem jsem se seznámila v obchodě, když jsem u kasy zjistila, že mi někdo ukradl z vozíku kabelku. Viděl, jak jsem z toho nešťastná, a zaplatil za mě nákup. Bylo mi to trapné, a tak jsem ho požádala o telefon, abych mu mohla peníze vrátit. Když jsem mu pak zavolala, o vrácení peněz nechtěl vůbec slyšet a místo toho mě pozval na oběd. Nejdřív jsem se zdráhala, protože přece jen byl zhruba v letech mých dětí a já nevěděla, co si mám o tom myslet,“ vypráví Irena o osudovém setkání.

„Pozvání jsem ale přesto přijala a mile mě překvapilo. Zasmála jsem se jako nikdy dlouho předtím a popovídala si jako se spřízněnou duší. Když jsem pak šla domů, přistihla jsem se, že na něj musím pořád myslet. Snažila jsem se ho vypudit z hlavy a pořád jsem si opakovala, že jsem na něj moc stará a ať neblázním.“ Ale ani Milanovi nebyla Irena lhostejná. Hned další den po jejich setkání ji zase zval na schůzku a ani tentokrát neodolala.

„Vzal mě na romantickou vyjížďku na lodičce po Vltavě a musím říct, že jsem si to opravdu užila. Takhle obletovaná jsem nebyla celý svůj život,“ rozplývá se.

Poslala mu sms, že je konec

Přes to Irenou strach z věkového rozdílu doslova lomcoval. „Vždyť jsem skoro stejně stará jako jeho máma a on zas jako moje děti. Když mi tohle došlo, napsala jsem mu sms, že se už nesmíme vídat. Byl ale neoblomný a přesvědčil mě, že mě má opravdu rád a je mu se mnou dobře, a jestli cítím to samé k němu, ať předsudky hodím za hlavu. Svého rozhodnutí jsem nikdy nelitovala.

To co s ním prožívám, jsem předtím nepoznala, a i kdyby to mělo trvat jen chvíli, budu vždycky vědět, že jsem část svého života byla opravdu šťastná a stálo to za to,“ usmívá se očividně zamilovaná žena.

Autor (ex, žena-in.cz)

Foto ara

21. 5. 2010, 9:45

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.