Nepoznávám se: Kdy se mi TO vrátí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nepoznávám se: Kdy se mi TO vrátí?

Paní Michaela radí našim čtenářům
Paní Michaela radí našim čtenářům (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Zhruba 5 let žiju sama, nemám partnera. Úplně se ze mě vypařila jakákoliv sexuální touha. Je mi 51 let, ráda bych si ještě někoho našla, ale co ten sex? Muž ho po mně bud určitě vyžadovat. Vráti se mi ta touha časem? (Erika, 51 let)

Eriko, je pochopitelné, že když jste byla delší dobu sama, sexuální touha téměř vymizela, na druhou stranu je ale pro člověka život s partnerem přirozený a poskytuje nám v životě oporu. A sex je nezbytnou součástí partnerství; musíme si ale uvědomit, že ve středním a vyšším věku jsou již požadavky jiné, mění se hodnoty, které pokládám eza důležité a od partnerství čekáme daleko více než sex. Přesto sex k přirozenému stárnutí patří. Myslím si, že potřeba přijde až v momentě, kdy si najdete partnera, budete se na něj moci spolehnout a budete mít po sexu znovu toužit. Druhou věcí je to, že v menopauze se mění hladiny hormonů a díky tomu se může chuť k sexu velmi snížit, až téměř zmizet. V tomto případě mohou pomoci substituční hormony, které zmírní i jiné příznaky přechodu (návaly, riziko osteoporózy). O této možnosti se poraďte s Vaším gynekologem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.