Prý nejsem dost "tvrdý". Jsem divný? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Prý nejsem dost "tvrdý". Jsem divný?

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, máme s manželkou menší problém. K dosažení opravdu pevné erekce většinou potřebuji její stimulaci. Ne vždy, někdy stačí jen málo a erekce je dostatečně pevná. Problém je v tom, že ona u předchozího - a jediného - partnera byla zvyklá se ho jen dotknout a stačilo to. Nám sexuální život moc nejde, protože ona si myslí, že se mnou není něco v pořádku, když se mi nepostaví hned. Sama je velice pasivní. V podstatě se mě skoro ani nedotkne. Natož, aby si pohrála s penisem. Takže se velice často stává, že prostě pohlavní styk nejde. Pak jsme samozřejmě oba zklamaní. U mě to vede pochopitelně k nižší sebedůvěře. Přitom já sám s dosahováním erekce problémy nemám. A partnerka se mi líbí a vzrušuje mě. Jsem opravdu divný? Děkuji za pomoc, Ivoš (38)

Dobrý den, situace, ve které se nacházíte, není jednoduchá, zároveň ale není nijak vzácná. Bohužel to, s čím se v průběhu svého sexuálního života setkáme, často považujeme za normu, které by se měly přizpůsobit i ostatní vztahy, v sexu ale na nic neexistuje žádný vzor, kterého by se měli držet všichni. Pokud dojde k selhání (nebo se erekce nedostaví), dostává se muž často do začarovaného kruhu, kdy se obává dalšího selhání a tento stres doažení erekce znesnadňuje. Řešením je, aby se oba partneři domluvili, žena by se měla snažit být tolerantní a povzbudit vás. Vysvětlete partnerce, že vás přitahuje, ale že někdy oceníte, když iniciativa vzejde z její strany. Je možné, že bude nutná společná návštěva sexuologa, která vám oběma ukáže problematická místa ve vašem intimním životě a pomůže vám naučit se překonávat překážky. Přečtěte si více o erektilní dysfunkci. Pokud byste měl pocit, že se vás tento problém týká, navštivte lékaře, který Vás vyšetří a podle příčiny stanoví léčbu.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.