Snažím se vyhovět, ale... Vlastně to nechci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Snažím se vyhovět, ale... Vlastně to nechci!

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, dočetla jsem se, že sexuální aktivita nemusí být primární - člověk nikdy neměl příliš touhu a zájem o sex. V minulosti jsem svou aktivitu brala jako normální, pro partnera dostačující. V současné době mám partnera, který je sexuálně velmi aktivní. Problém je v tom, že já tuhle aktivitu nesdílím, nepotřebuji a nemám požitek z milování tak, jako partner. Snažím se partnerovi vyhovět a při sexu pociťuji nechutenství. Můj dotaz je ten, zda-li se v tomto případě může jednat o přirozenou primární aktivitu? Může být také mé libido ovlivněno práškami na vysoký tlak a antikoncepcí? Vím, že u žen se libido může snížit ve starším věku, mě bude 30 let. Vždy jsem svou sexuální aktivitu brala jako přirozenou, ale v poslední době opravdu zjišťuji, že něco není v pořádku. Eliška (30)

Dobrý den, to, že pociťujete nižší sexuální touhu než váš partner ještě nutně neznamená, že je vaše sexuální touha snížená a že je něco v nepořádku. Rozdíly v sexuální touze mohou mít řadu příčin, jedním z možných důvodů je opravdu i hormonální antikoncepce (můžete po poradě s gynekologem zkusit antikoncepi změnit). Druhou věcí ale je, že nároky vaše partnera mohou být opravdu příliš vysoké. Pak je dobré s parnerem o vašich pocitech mluvit, v žádném případě se do milování proti své vůli nenutit. Důležitá je otevřená komunikace, řešení může napomoci i porada s psychologem nebo sexuologem. 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.