Ztrácí chuť na sex už v 16 letech. Co se děje? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ztrácí chuť na sex už v 16 letech. Co se děje?

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, pravidelně masturbuji, ale pomalu ztrácím chuť na sex, a to mi je jen 16 let! Sexuálně žiji teprve rok a už mám pocit, že mě sex nezajímá.Co mám dělat? (Šárka, 16)

Dobrý den, pokud Vás masturbace uspokojuje, ale "nebaví" Vás sex s partnerem, je možné, že procházíte právě krizí ve vztahu, partner vás nepřitahuje, či jste právě v přechodném období, ve kterém o sex nemáte prostě zájem. Ženy se podle touhy po pohlavním styku, citlivosti k sexuálním podnětům a schopnosti dosáhnout orgasmu dělí do několika skupin. Snížená sexuální touha se může týkat žen v jakémkoliv věku. Trvá-li však ztráta chuti k sexu delší dobu, může být řešením návštěva sexuologa nebo psychologa.Příčin snížené sexuální touhy je mnoho; od těch tělesných - větší unavitelnost, hormonální nerovnováha (zde je možné podáním některých typů hormonů pomoci), mikrotraumata v pánevní oblasti, příliš mnoho stresu, přes rozdělení povinností až po psychické - různé starosti, konflikty a nedorozumění, které se partnerství mohou a nemusí týkat. Určité procento žen prochází obdobím (různě dlouhým) kdy je frigidní - nejeví o sex zájem, nepřináší jim potěšení. Možná by Vám odpověď mohla přinést návštěva sexuologa, je možné, že se podaří Váš přístup k sexu změnit. 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.