Hrad v šoku: Prezidentovi se přišel přiznat muž, který ženu sekl do hlavy sekerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hrad v šoku: Prezidentovi se přišel přiznat muž, který ženu sekl do hlavy sekerou!

Na ženu si počkal a následně ji rozsekal.
Na ženu si počkal a následně ji rozsekal. (Shutterstock.com)

Václav N. z Vojkovic na Mělnicku zaútočil sekyrou na svou družku V. V. Potom odjel do Prahy na Hrad. Přiznat se totiž chtěl přímo tehdejšímu prezidentovi republiky Antonínu Novotnému.

Úředník prezidentské kanceláře nevěřil svým očím, když do přijímací místnosti na Pražském hradě dorazil v říjnu 1965 rozrušený muž a domáhal se setkání s prezidentem. Tvrdil, že ubil svoji družku sekerou a chce nejvyššího muže státu požádat o milost. Ačkoliv se úředníci domnívali, že mají co do činění s šílencem, příslušníci VB skutečně našli v domku ve Vojkovicích potlučenou ženu. Nešťastnice ležela ve vlastní krvi, ale ještě žila.


Václav N. se se svojí družkou V. V. seznámil, když byla ještě vdaná. Po rozvodu spolu začali žít a měli malou dcerku. Brzy však začal Václav žárlit a vyčítal družce, že ho podvádí. V. V. od něj nakonec utekla i s dítětem. Václav se s rozchodem nesmířil a rozhodl se, že V. V. zabije. Domníval se, že pak dostane jejich dceru do péče jeho matka a on nebude muset platit alimenty.

Poč-kal si na ni před domem, zatlačil ji do chodby a tam jí zasadil několik ran sekyrou. Potom odjel do Prahy, kde se chtěl přiznat prezidentovi a rovnou ho požádat o milost. Neobvyklá strategie ho však před vězením neuchránila. Za pokus o vraždu ho soudce poslal na sedm a půl roku za mříže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.