Společná otrava milenců: Romantika nebo pěkně vypečený »Romeo«? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Společná otrava milenců: Romantika nebo pěkně vypečený »Romeo«?

Ve voze milenci spolykali léky, šlo o sebevraždu? Nebo o vraždu a pokus o sebevraždu?
Ve voze milenci spolykali léky, šlo o sebevraždu? Nebo o vraždu a pokus o sebevraždu? (Profimedia.cz, ara)

Příběh jako z románu se odehrál v březnu 1962 na pražském Žižkově. Lékař a zdravotní sestra se rozhodli společně spáchat sebevraždu z nešťastné lásky a otrávili se léky. Muž však přežil a detektivové ho podezřívali, že se možná jen chtěl milenky mazaně zbavit...

Internista Jan Č. (†40) pracoval v Nemocnici Na Františku, kde si odbývala svou praxi i sestra Jana V. (†20). Dívka se připravovala na studium na medicíně a možná i to Janovi Č. imponovalo. Začal si s ní románek a sliboval manželství, podstatnou věc však milence zatajil. Lékař už totiž ženatý byl. Tato skutečnost vyšla najevo, když si jeho manželka došlápla na rodiče sestřičky Jany, aby své dceři domluvili.

V osudný den 26. března 1962 se sešli oba manželé i s milenkou a dlouze svou situaci probírali. Ani jedna z žen se nechtěla lékaře Jana Č. vzdát. Nakonec se bez dohody rozešli a lékař nabídl své milence, že ji odveze domů svým moskvičem. Náhodný chodec objevil o několik hodin později auto zaparkované na odlehlém místě na Žižkově. Uvnitř ležela bezvládná těla muže a ženy, okolo nich se povalovaly krabičky od léků a injekční stříkačky. Jana V. byla mrtvá, ale doktor Jan Č. k překvapení přivolaného lékaře stále žil.

 V jeho krvi se našla podstatně nižší hladina barbiturátů, než tomu bylo u Jany V. Muž se po několika dnech v kómatu probral a zotavil. Detektivové ho podezřívali, že svou milenku přemluvil k sebevraždě, sám však zemřít neplánoval. Jan Č. byl i vyšetřován, nic se mu však nepodařilo prokázat...

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.