Autobusák znásilnil studentku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Autobusák znásilnil studentku!

Řidič se hájil tím, že manželka nemá o sex zájem.
Řidič se hájil tím, že manželka nemá o sex zájem. (Profimedia.cz)

Chlípný autobusák zneužil v červnu 1969 mladou studentku práv Evu B. (25). Vlákal ji do svého autobusu, odvezl na opuštěné místo a brutálně ji znásilnil.

Eva B. slavila se svými spolužáky konec semestru. Po půlnoci si vyšla na
procházku. Nedaleko strahovských kolejí u ní zastavil autobus a řidič Karel R. ji požádal o cigaretu a Eva mu tři darovala. Za chvíli u ní opět zastavil stejný autobus. Řidič prohlásil, že se jí chce odměnit za cigarety a nabízel jí chlebíček. Studentka viděla, že je opilý a dostala strach. Aby se ho zbavila, natáhla se pro chlebíček, ale muž zavřel dveře a odvezl ji do opuštěné části Šáreckého údolí. Tam ji zbil a znásilnil, nakonec dívku vyhodil ven.

Ponížená a zraněná studentka zavolala Veřejnou bezpečnost. Příslušníci rychle zjistili, že v garážích chybí autobus a asi s ním odjel řidič Karel R., jehož garážmistr viděl, jak se opilý potlouká okolo. Násilník byl dopaden hodinu po spáchání zločinu. Zaskočen se okamžitě přiznal. Hájil se tím, že jeho manželka prodělala komplikovaný porod a odmítá intimní kontakt. Karel R. později svou výpověď změnil.

Tvrdil, že s Evou B. neměl sexuální styk a zneužil ji jen prsty, což podle zákonů znamenalo podstatný rozdíl v trestní sazbě. Důkazy však svědčily proti němu. Přitížilo mu i to, že ke spáchání trestného činu použil autobus, což se klasifikovalo jako »neoprávněné užívání věci z majetku v socialistickém vlastnictví«. Přesto vyslechl relativně mírný trest – tři a půl roku za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.