Vrah se hloupě prozradil sám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Vrah se hloupě prozradil sám

Ve tmě nemohl mladík rozpoznat, zda se jedná o ženu, či o muže.
Ve tmě nemohl mladík rozpoznat, zda se jedná o ženu, či o muže. (Profimedia.cz)

 Když se v říjnu 1937 vracela v noci trojice opilých mladíků z obce M. na západě Slovenska domů, našli mrtvolu. Přecházeli právě po lávce nad splavem a Jan J. (25) náhle vykřikl, že ve vodě je mrtvá žena. A tím se vlastně neúmyslně přiznal k vraždě…

Pod jezem byla skutečně zaklíněná mrtvola Ludmily K. Přivolaným četníkům se však zdálo hned na první pohled podezřelé, jak mohl Jan J. v inkoustové tmě z lávky tělo vidět. I jeho druhové, ačkoliv se velmi snažili, nic neviděli. Teprve když seběhli z mostku na břeh a posvítili si z blízka na splav, zahlédli utopence. Nedokázali však ani tak rozlišit, zda se jedná o ženu, nebo o muže.

Vyšetřování dostalo spád ve chvíli, kdy soudní lékař prohlásil, že Ludmila K. byla těhotná. Jako příčinu smrti určil udušení z utopení. Avšak došlo k němu až poté, co vrah ubohou ženu omráčil ranami do hlavy. Kamarádky Ludmily K. detektivům prozradily, že udržovala milenecký vztah právě s Janem J.

Mladý muž se k vraždě nakonec přiznal. Ludmilu vylákal na lávku, uhodil ji tyčí do hlavy a hodil do vody. Potom šel na zábavu, kde se přidal ke kamarádům z vesnice. Při přechodu lávky předstíral, že ženu »našel«. Za vraždu byl odsouzen k těžkému žaláři.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.