Důchodkyně se nového bytu nedočkala: Znásilnil a zabil ji stěhovák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Důchodkyně se nového bytu nedočkala: Znásilnil a zabil ji stěhovák!

Fotografie
Fotografie (internal)

Annu Lopackou (†68) viděla její neteř, která s ní žila v domku v Pardubicích, naposledy večer 22. března 1965. Tehdy za ní přišel jeden z mužů, kteří ji měli stěhovat. Žena s ním šla za dům ukázat mu, co všechno bude třeba odvézt. Od té doby ji nikdo neviděl.

Policisté stanovili několik verzí jejího zmizení. Kromě náhody či sebevraždy byla pro ně jednou z podezřelých neteř Lopacké, která mohla tetu zabít a její tělo schovat proto, aby pro sebe získala její nový byt. Vrahem mohl být i zmíněný stěhovák M. Č. Nad motivem ale visel otazník. Neteř brzy vyloučili. Nevinně působil i M. Č. Pak ale přišla zpráva z jeho bývalého bydliště.

Ukázalo se, že byl již dvakrát ve vězení, jednou kvůli znásilnění seniorky (70), podruhé za pokus o znásilnění další ženy (56) a za pohlavní zneužití děvčátka (5). M. Č. se nakonec doznal i ke znásilnění a následné vraždě Lopacké, jejíž tělo policisté objevili po devíti dnech pátrání v řece.

„Křičela a bránila se. Tak jsem jí ucpával ústa. Pak jsem zjistil, že nedýchá. Snažil jsem se jí dát umělé dýchání, když jsem ji pokládal opět na zem, vysmekla se mi a spadla do vody,“ popsal poslední chvíle oběti M. Č., který z místa činu utekl.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.