Milenci po sexu v autě usnuli. Muž (†36) už se neprobudil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milenci po sexu v autě usnuli. Muž (†36) už se neprobudil...

Pitva a vyšetřovací pokus potvrdily, že Marie nevraždila.
Pitva a vyšetřovací pokus potvrdily, že Marie nevraždila. (Profimedia.cz)

Bylo ráno 5. ledna 1964, když se mladinká Marie (21) v Praze probudila s pláčem a odmítala říct, co se stalo. Večer měla rande se svým ženatým milencem Brankem (†36), prarodiče a její bratr Dobroslav, se kterými žila, si tak mysleli, že se rozešli, a báli se, aby nespáchala sebevraždu. Pak ale našli Brankovu mrtvolu...

Dobroslav se rozhodl sestru doprovodit do práce, aby měli jistotu, že neudělá nějakou hloupost. Jen co s Marií vyšli před dům a ušli pár kroků, vzala ho sestra za ruku a odvedla do garáže. Tam ve voze ležel její mrtvý milenec. Dobroslav neváhal a okamžitě volal policii. Co se stalo?

Marie vypověděla, že byli v centru města na večeři a pak se autem vraceli domů. Branko zajel vozem do garáže, zatáhl roletu a začal Marii líbat, milovali se. Mezitím nechal na několik minut zapnutý motor, aby jim nebyla zima. A také ventilátor. Po chvíli lásky oba usnuli, Marie na zadním sedadle, Branko na předním. Když se mladá žena k ránu probudila a chtěla se podívat na milencovy hodinky, zjistila, že je mrtvý. Zpanikařila, bylo jí špatně, a utekla domů, kde usnula.

„Pitva prokázala, že smrt otravou nastala asi hodinu poté, co usnuli,“ stojí v policejním spisu. Proč ale neumřela i Marie? Co když ho opravdu zabila, nenastartovala ještě na chvíli auto, aby v uzavřené garáži muže sprovodila ze světa? Vyšetřovací pokus ale prokázal, že je bez viny, navíc měla obrovské štěstí. Zaprvé byla mladá a zdravá, zatímco Branko měl nemocné plíce, a hlavně spala na zadním sedadle, kde byla koncentrace oxidu uhelnatého mnohem menší. Proto měla jen bolesti hlavy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.