Dvě matky zavraždily svá miminka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dvě matky zavraždily svá miminka!

Martínkův tatínek si urnu se synkovým popelem nechal na dlouhé měsíce doma, než ji dokázal uložit do hrobu.
Martínkův tatínek si urnu se synkovým popelem nechal na dlouhé měsíce doma, než ji dokázal uložit do hrobu. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Ubitý Martínek (19 měsíců) a Janička s rozmáčknutou hlavičkou (2 a půl měsíce). Takové otřesné případy vražd miminek řešili kriminalisté v polovině šedesátých let minulého století. Šokující bylo pro ně zjištění, že děťátka připravily o život jejich vlastní matky!

Martínka téměř umlátila A. H. (31), protože jej prý od narození nenáviděla, od prvních dnů života mu stále ubližovala, bila jej, nosila za vlasy a koupala v ledové vodě. A to pokaždé, když manžel, který miminko miloval, nebyl doma.

Jednou syna dokonce posadila na nočník, v němž byla vroucí voda, a způsobila mu popáleniny. On pak měl pochopitelně z nočníku hrůzu a osudného dne, když opět odmítl jít na nočník, matka Martínka uhodila a pak jej odhodila na gauč a zasadila mu dvě smrtelné rány rukou.

V druhém případě zavraždění děťátka šlo o holčičku-kojence. Její matce »vadilo«, že jí péče o Janičku zabírá mnoho času, a uvažovala o tom, jak by ji zabila. V onen otřesný den plakala, a tak jí násilně zavírala pusu. Pak ji položila na stůl a vší silou jí rozmáčkla lebku...

Obě ženy stanuly před soudem a dostaly mnohaleté tresty.

Znáte okolnosti těchto případů? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.