Rumový večírek skončil vraždou. Mirek uškrtil kamaráda kabelem od telefonu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rumový večírek skončil vraždou. Mirek uškrtil kamaráda kabelem od telefonu

Fotografie
Fotografie (internal)

Když přiopilý Miroslav H. přišel v únoru roku 1979 na policejní stanici ve Šluknově, nikdo nečekal, že se přizná k vraždě. „Zabil jsem člověka a nikdo mi už nepomůže,“ konstatoval ale zabiják klidně, a dokonce dal mužům zákona provaz, k němuž prostě prohlásil: „Tímhle!“

Dále jim už ale nápomocný být nechtěl, a tak policisté ihned vyrazili na místo jeho trvalého bydliště, kde nalezli mrtvolu Josefa M., jeho kamaráda. Co se stalo? S Josefem si nejprve ťukali pivem v hospodě, pak se vydali k Miroslavovi domů na něco tvrdšího.

Příjemný večer nad rumem, kdy si muži pouštěli písně z gramofonových desek, skončil tragicky, když Josef pronesl cosi nelichotivého o družce Miroslava H., alkoholičce, která jej často podváděla s jinými muži.

Policisté ale zjistili, že nástrojem vraždy nebyl provaz. Podle rýh na krku oběti a stavu vybavení bytu jejich zájem ulpěl na telefonní dvojlince a vyšetřování potvrdilo, že se drát skutečně stal Josefovi osudným.

Ještě překvapivější ale bylo psychologické hodnocení do té doby bezproblémového Miroslava H. Nejenže byl prohlášen za alkoholika, ale byly u něho zjištěny také psychopatické povahové rysy. Za svůj ohavný čin dostal 12 let natvrdo a k tomu ústavní protialkoholní léčbu.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.