Podvod za 40 tisíc neklapl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Podvod za 40 tisíc neklapl

Muži se zalíbil drahý perský koberec.
Muži se zalíbil drahý perský koberec. (Foto Aha! – Mid. AI)

Sotva si Vilém Sugar odpykal v únoru 1925 půlroční trest odnětí svobody za podvod, který mu uložil zemský trestní soud, už se zase dopustil další lumpárny. Spolu s kumpánem Gustevem Poupětem zkusil ošidit firmu Lagus a spol. o 40 tisíc korun.

Dne 18. února 1925 o tom informoval deník Československá republika. Jak napsal, firma Lagus a spol. sídlila v centru Prahy na Václavském náměstí a prodávala koberce. Právě tam si soukromník Gustav Poupě z Nových Dvorů u Krče vyhlédl krásný, drahý perský tepich za čtyřicet tisícovek.

Platit takovou sumu se mu ale nějak nechtělo, a tak se spolčil se zmíněným Vilémem Sugarem a připravili pro firmu Lagus a spol. náramnou kulišárnu. Padělali totiž cenný papír na uvedenou částku, který ovšem nebyl krytý ani jedinou korunou. A tím v prodejně za peršan »zaplatili«. Jenže to neklaplo. Firma se i s bezcenným papírem obrátila na bezpečnostní oddělení pražské policie v Bartolomějské ulici a jeho detektivové vyrazili do akce. Recidivistu Sugara sebrali a dodali ho tam, kde to už znal – do soudní vazby. Na Poupěte bylo podáno trestní oznámení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.