Sebevrah na Staroměstském náměstí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Sebevrah na Staroměstském náměstí

Senior ukončil život v centru Prahy.
Senior ukončil život v centru Prahy. (Foto Aha! – Mid. AI)

Staroměstským náměstím v centru Prahy třeskl 5. dubna 1924 pár minut před půlnocí výstřel. Vypálený náboj ukončil život seniora (†70). Nešťastník se sám střelil do úst a byl na místě mrtvý. O tragické události referoval deník Československá republika následujícího rána.

Jak list uvedl, ostatky zoufalého penzisty prohlédl policejní lékař, který nařídil policejní pitvu. V oblečení mrtvého muže se našly osobní dokumenty, podle kterých mělo jít o Josefa Vláska, ročník 1854, z Libušína u Slaného. „Proč si zoufal, není známo,“ poznamenal deník. Téhož večera řešila pražská policie ještě jeden sebevražedný pokus.

Naštěstí neúspěšný. Ve Vltavské ulici v Praze VIII se rozhodl ukončit vlastní život Josef Růžička (59) z Kobylis. A to hodně kuriózním způsobem. Držel v ruce drát, jehož druhý konec přehodil přes vedení elektrického proudu. Měl ovšem obrovské štěstí. „Při doteku dostal ránu, sražen byl k zemi, ale zranění neutrpěl,“ sděloval deník. „Byl předveden strážníkem na strážnici a ponechán tam do uklidnění,“ dodal list. Ani v tomto případě ale neoznámil důvod nezdařeného sebevražedného skutku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.