Klec spadla po devíti měsících | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Klec spadla po devíti měsících

Muž ukradl i džínovou bundu.
Muž ukradl i džínovou bundu.  (Ilustrační foto ara)

Jistý Pražan (25), jehož totožnost denní tisk neuvedl, už jednou vyslechl rozsudek »jménem republiky«. To ho ale neodradilo od další protiprávních skutků. Počátkem října 1989 se tedy znovu ocitl na služebně bývalé Veřejné bezpečnosti jakožto zatčený.

Protože navíc nikde nepracoval, musel najisto počítat s tím, že skončí v base. Vždyť škoda, kterou napáchal, dostoupila částky kolem 34 tisíc korun. Připomeneme-li, že průměrná měsíční mzda v civilním sektoru tenkrát činila částku 3170 Kčs, je zjevné, že to byla škoda na tehdejší poměry značná. A čeho že se zlotřilý Pražan dopustil?

Podle denního tisku z 3. října zmíněného roku byl stíhán pro trestné činy podvodu, rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví a krádeže. Od prosince předchozího roku do svého zatčení vylákal na devíti důvěřivých spoluobčanech peníze pod různými záminkami, aniž by je následně vrátil. Šestkrát se v různých restauracích dosyta najedl a napil – a pak se nenápadně vytratil bez placení. A k tomu všemu ukradl riflovou bundu s kožíškem. Jak tento podvodník a zloděj dopadl u soudu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.