Vražda spoutaného penzisty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vražda spoutaného penzisty

K vraždě došlo ve slezské metropoli.
K vraždě došlo ve slezské metropoli. (Ilustrační foto ara)

Trojici ničemů, jednoho muže a dvě ženy, u sebe doma hostil od pondělí 6. července 1964 osamoceně žijící důchodce Josef F. z Ostravy. V noci na čtvrtek 9. července dvakrát soudně trestaný darebák Ján S. penzistu zavraždil. Spoutaného Josefa F. doslova umlátil.

Obě ženy se na mordu podílely tím, že penzistu spoutaly. Informace o děsivém případu přinesl deník Rudé právo 15. července zmíněného roku poté, co byla trojice pozatýkána. Jak list uvedl, mrtvola nebohé oběti byla objevena až v neděli 12. července. Ostravská kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti dopadla nejprve Ludmilu H. (20), a to den po nálezu ostatků Josefa F. Vrah Ján S. (21) byl zatčen o den později, stejně jako Helena M.

Deník uvedl také bližší podrobnosti o zločinném triu. Ján S. z obce Oľka u Humenného na Slovensku byl už dvakrát soudně trestaný. Brigádničil na Dole Vítězný únor v Ostravě, ale měl v práci řadu neomluvených absencí. Nezaměstnaná Ludmila H. z Bánova na Uherskohradišťsku se potulovala po Ostravě, stejně jako Helena M. z Havířova na Karvinsku. Před zatčením ti tři utráceli 3500 korun odcizených v Praze. Všichni ničemníci skončili před soudem a následně v kriminálu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.