Vykradl osmdesát pražských sklepů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Vykradl osmdesát pražských sklepů

Lupič kradl i sportovní vybavení.
Lupič kradl i sportovní vybavení. (Ilustrační foto ara)

Co tak asi ukrývají sklepy v pražských domech? To se v roce 1984 rozhodl prozkoumat jistý nenechavý dlouhoprsťák (23), který si už předtím třikrát vyslechl rozsudek »Jménem republiky«! Na svolení majitelů sklepů se pochopitelně neptal...

Hlavní město naší země nabízí nepřeberné množství domů, domků, činžáků, paneláků, vilek a vil. A v nich nepřeberné množství sklepení. Zmíněný chmaták jich stihl »navštívit a prozkoumat« přesně osmdesát. A věřte, že nejen jejich majitelům, ale také detektivům kriminální služby bývalé pražské správy Veřejné bezpečnosti, kteří jeho vloupačky objasňovali, způsobil spoustu starostí.

Co ve sklepech kradl a pak pod rukou prodával? To, co v nich našel. Lyže, lyžařské boty, jízdní kola, sportovní potřeby a různé průmyslové zboží. Jak 21. srpna zmíněného roku oznámil denní tisk, vyšetřovatel VB vyčíslil napáchanou škodu na 26 tisíc korun. Vezmeme-li v potaz, že průměrná mzda v civilním sektoru v roce 1984 byla 2875 Kčs, šlo o značnou škodu. Osmdesátý první sklep už ale poberta vykrást nestačil. Když mu na zápěstích zacvakla pouta, pochopil, že ho nečeká nic jiného než čtvrtý soudní verdikt »Jménem republiky «.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.