Chmatáka zadržel zmužilý domovník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Chmatáka zadržel zmužilý domovník

Mladík se vloupal do domu v centru Prahy
Mladík se vloupal do domu v centru Prahy (Ilustrační foto ara)

„Kde jste se tu vzal? A co tu děláte?“ S těmito naléhavými otázkami se 1. prosince 1927 obořil na neznámého mladého muže správce domu v Praze I. Domovník měl pádný důvod ptát se. Dotyčného neznal, najisto věděl, že v domě určitě nebydlí.

Navíc bylo pět hodin ráno, obyvatelé domu ještě spali. A na schodišti se potloukal kdosi cizí... Odvážný domovník ho tedy popadl za rukáv, nedovolil mu utéct, nechal přivolat stráž, které pak podezřelé individuum předal. A dobře udělal. Jak 4. prosince zmíněného roku referoval denní tisk, zadržený mladík se mužům zákona představil jako František Š., 20letý, z Prahy. Ukázalo se ale, že lhal.

O něco později totiž přiznal, že ve skutečnosti se jmenuje Rudolf K., vyučil se kuchařem a momentálně nemá práci. Policie zjistila, že K. vnikl do domu ze dvora oknem ve stropě kuchyně, které rozbil. Z uzamčené zásuvky odcizil obyvateli domu Františku Š. různé, blíže nespecifikované předměty. „Veškeré odcizené věci byly u K. nalezeny a vydány poškozeným. K. dodán byl do soudní vazby,“ informovalo následně tisk bezpečnostní oddělení pražského policejního ředitelství.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.