Popálil milou a skočil pod vlak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Popálil milou a skočil pod vlak

Dívku polil vitriolem.
Dívku polil vitriolem. (Ilustrační foto ara)

Tragédií skončil v severočeském Mostě 19. února 1931 nešťastný milenecký vztah mezi dělníkem Antonínem V. (29) a Annou H. Ve večerních hodinách předchozího dne chrstl rozzuřený muž po předchozí slovní půtce dívce do obličeje vitriol.

Načež se dal na útěk. Před rozedněním potom spáchal sebevraždu. Jak 19. února referoval deník Polední list, pro svůj dobrovolný odchod z pozemského světa zvolil Antonín V. hrůznou smrt na železničních kolejích. V časných ranních hodinách zmíněného dne si totiž u Dolního Jiřetína počkal na příjezd vlaku a z bezprostřední blízkosti pak skočil pod lokomotivu.

Strojvedoucí neměl při nejlepší vůli šanci vlakovou soupravu jakkoli zastavit. Podle Poledního listu kola parního stroje oddělila sebevrahovi obě nohy. V poledních hodinách téhož dne pak Antonín V. zemřel v mostecké nemocnici, když ztratil velké množství krve. Pokud jde o zranění Anny H., ta zřejmě dopadla ještě relativně dobře. Deník charakterizoval její poranění v obličeji jako »lehčího rázu«. Vitriol je v minulosti hojně používaný název pro minerální anorganickou kyselinu sírovou H₂SO₄.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.