Vykradli několik aut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vykradli několik aut

Muži se živili krádežemi aut a náhradních dílů.
Muži se živili krádežemi aut a náhradních dílů. (Ilustrační foto ara)

Auta, jejich vybavení, motory, autosoučástky, přehrávače, nářadí... Miliony mužů na celém světě sedlají právě tohoto koníčka. Platilo to i v případě dvojice Pražanů. Ti dva nebyli žádná kvítka. Vlastně ano, ovšem kvítka z čertovy zahrádky.

Takto o nich referoval dne 1. listopadu 1986 denní tisk. Mladší z kumpánů (35) už si dvanáctkrát (!) vyslechl na lavici obžalovaných soudní verdikt, starší (39) byl souzen a odsouzen třikrát. Svému hobby ti dva holdovali takříkajíc po »kriminálnicku« – oni totiž automobily vykrádali. Během roku 1986 se vloupali celkem do jedenadvaceti zaparkovaných vozidel a fakticky se tak živili.

Protože poctivá práce byla patrně pod jejich úroveň, prodávali pod rukou, co kde ve kterém autě šlohli. Vyšetřovatel bývalé Veřejné bezpečnosti poté, co oba chmatáky polapili jeho kolegové od kriminálky v Praze 6, spočítal škodu, kterou ničemníci napáchali, na téměř 36 tisíc korun československých. Pro představu o výši škody připomeňme, že průměrná měsíční mzda tehdy činila 2964 Kčs. A tak oba pobertové usedli znovu na lavici obžalovaných před soudem. Mladší už potřinácté, starší počtvrté. A že je pak čekaly zamřížované roky, je nasnadě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.