Postřelil milence své ženy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Postřelil milence své ženy

Muž se sám udal.
Muž se sám udal. (Ilustrační foto ara.)

Vražedný útok na svůdce své ženy. Tímto titulkem nadepsal autor článku v deníku České slovo 4. listopadu 1925 zprávu o tragické události, k níž došlo 30. října téhož roku v obci Cítov na Mělnicku. Byl to vražedný pokus spáchaný na obchodníkovi s kůžemi Antonínu F.

„U hostinského Josefa Š. bydlel obchodník s kůžemi Antonín F., který delší čas se ženou svého domácího udržoval milostný poměr. F. svoji milenku často bil a týral. Tato pod tíhou poměrů se uvedeného dne odhodlala svěřiti se se vším svému muži, který tímto doznáním se tak rozčílil, že uchopil revolver a střelil na svůdce své ženy. Výstřelem byl F. zasažen do břicha a smrtelně zraněn,“ referovalo České slovo. A co se dělo dál? I o tom deník podal podrobnou zprávu, když napsal: „Š., který požívá pověsti spořádaného občana, odešel do Lužce nad Vltavou a sám se tam na četnické stanici udal. Byl poté dopraven do vazby Okresního soudu v Mělníce.“ Těžce zraněného Antonína F. odvezli obyvatelé Citova do mělnické všeobecné nemocnice. Zda měl štěstí a nakonec díky lékařskému zásahu přežil, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.