Zavraždil švagra kvůli sestře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zavraždil švagra kvůli sestře

Mladík se živil žebrotou.
Mladík se živil žebrotou. (Ilustrační foto ara.)

O mrtvolu neznámeho muže zakopli ve sněhu 30. ledna 1935 hajný František Polzer s lesníkem Adolfem Davidem. Stalo se to u obce Veveří v tehdejším politickém okrese Šternberk na severní Moravě. Nešťastník zemřel nepochybně násilnou smrtí.

Hajný s lesníkem přivolali na místo četníky ze stanice v Německé Huzové (dnes Huzová), kteří požádali o pomoc pátračku z Olomouce a okresního velitele ze Šternberka. Četníci nechali svézt k mrtvole vesničany z osmnácti obcí, až někdo poznal v mrtvém Bedřicha M. (†43). Zjistilo se, že nešťastník žebral v okolí s jistým mladíkem. Podle získaného popisu ho četníci našli a zatkli ve Frýdlantu (patrně nad Ostravicí). Podle deníku Polední list z 2. února zmíněného roku šlo o Roberta R. (24) z Veveří. „Nalezen u něj kabát a prádlo potřísněné krví. Robert R. vylákal osudného dne Bedřicha M. do lesa, kde ho ubil zednickým závažím. K vraždě ho prý navedla jeho sestra Anna, vdaná za Bedřicha M., která se chtěla zbaviti muže, aby se mohla znovu provdati. K hrůznému činu přemlouvala Roberta R. i jeho babička,“ psal Polední list. Četnictvo tedy zatklo i dvě podezřelé ženy. Jak trestní stíhání trojice nakonec dopadlo, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.