Pes vyčenichal zloděje i motorku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pes vyčenichal zloděje i motorku

Šikovného psa zloděj nezmátl.
Šikovného psa zloděj nezmátl. (ilustrační foto ara)

Motocykl značky Jawa 350 ukradl v červnu 1966 opovážlivý chmaták v Dašicích na Pardubicku. Jenže měl smůlu. Bývalá Veřejná bezpečnost nasadila na jeho stopu šikovného služebního německého ovčáka a psí čenich vyčmuchal jak zloděje, tak i motorku.

O zajímavé kauze, která se ukázala být dobrým vysvědčením pro služební kynologii VB, informoval deník Rudé právo 30. června zmíněného roku. Motorka zmizela ze svého stanoviště v noci – drzý poberta ji odtlačil neznámo kam. Když to její majitel zjistil, okamžitě zalarmoval Bezpečnost, jejíž příslušníci včetně psovoda a psa dorazili za pár minut. Čtvernožec na vodítku vyrazil svižně po čerstvé stopě, která ho vedla neomylně k bytu jistého P. N. přímo v Dašicích. Tenhle milovník silných motorů sice lhal, až se mu od úst prášilo, ale měl pech. Ovčák totiž psovoda následně dovedl až na břeh říčky Loučné. Tam u břehu, dokonce pod její hladinu, zloděj odcizenou motorku »ukryl«. Marně. Jawa putovala z vody ven a zpátky ke svému spokojenému majiteli. Darebný P. N. naopak za mříže cely předběžného zadržení a pak před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.