Půlnoční sebevrah šokoval svou milou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Půlnoční sebevrah šokoval svou milou

K tragédii došlo v Komárně na jihu Slovenska.
K tragédii došlo v Komárně na jihu Slovenska. (Ilustrační foto ara)

Pod okni své milované se o půlnoci zastřelil. Mohla za to nešťastná láska. Fr. H. (†21) z Komárna na jihu Slovenska v bývalém Československu se zabil 7. prosince 1929. Hrůzný skutek spáchal poté, co mu slečna K. J. (18) dala jasně najevo, že nikdy nebude jeho milou, natož pak ženou.

Neopětovaná láska bolí. Někdy vede až k osudovému rozhodnutí vzít si život. Právě to byl případ Fr. H., o kterém referoval deník Polední list 8. prosince 1929. Mladík se zbláznil do místní krásky K. J. a vysnil si společný život s milovanou dívkou po boku. Ta ovšem jeho city naprosto neopětovala, naopak – zůstávala vůči němu chladná a odmítavá. Fr. H. to zkoušel dlouho, pronásledoval slečnu na každém kroku, ale jeho šance se trvale pohybovaly kolem nuly. V adventním čase mu to konečně došlo a definitivně se odhodlal. Polední list popsal nešťastníkovy poslední chvíle takto: „Koupil si browning a minulé noci kolem dvanácté hodiny zašel pod okno své milované. Tam zaklepal a hned nato přiložil si zbraň k prsoum a dvěma ranami se usmrtil. Byla přivolána lékařská pomoc, ale mohla býti konstatována jen smrt.“ Policejní vyšetřování neshledalo cizí zavinění, a nikdo proto nebyl v souvislosti se smrtí Fr. H. stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.