Pražská galerka kradla až na Slovensku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Pražská galerka kradla až na Slovensku

Zloději ukradli i látky.
Zloději ukradli i látky. (Ilustrační foto ara)

Známého lupiče Karla C. (45) z Modřan a strojního zámečníka Antonína G. (30) z Nuslí zatkli v lednu 1925 dva inspektoři pražské policie. U Karla C. přitom našli dvě poštovní potvrzenky, a to až z Radvaně nad Hronom a z Banské Bystrice na Slovensku.

Ty dokládaly, že na adresu majitelky pekařského závodu Anny V. v Modřanech byly odeslány dvě zásilky. Policie uskutečnila u pekařky domovní prohlídku a na půdě v úkrytu pod senem našla kradené zboží – čtyři gumové pláště, kožený kabát, pět svrchníků a také tři paklíče. Nejvíce policisty upoutal nález pistole značky Browning a dvaceti nábojů. Razie pokračovala a u domu, kde bydlel lupič Karel C., muži zákona nalezli v kůlničce zahrabané různé lupičské nástroje s nožem na otvírání ohnivzdorných pokladen. Podle listu České slovo z 22. ledna 1925 se při výsleších Karel C. i Antonín G. doznali, že se společně s dělníkem Ladislavem K. (28) z Vršovic vloupali do obchodu ve středoslovenském Zvolenu. Tam odcizili kabáty, látky a prádlo. Ukradené věci ze Slovenska poslali do Prahy poštou. „Zlodějové byli dodáni k zemskému trestnímu soudu,“ informovalo České Slovo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.