Hostinský uhořel přímo v krčmě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hostinský uhořel přímo v krčmě!

Krčma lehla popelem, uvnitř uhořel hostinský.
Krčma lehla popelem, uvnitř uhořel hostinský. (Ilustrační foto ara)

Neobvyklou tragédii vyšetřovali v listopadu 1965 kriminalisté Veřejné bezpečnosti v Harichovcích na východním Slovensku. V plamenech tam uhořel vedoucí místního pohostinství Jednoty Jozef Č.

Jednou z vyšetřovacích verzí byl i možný trestný čin vraždy. Další možností pak byla sebevražda. Vesnicí se okamžitě začaly šířit různé »zaručené zvěsti « a podezření. Nakonec však rodina nebohého hostinského a ostatní vesničané museli přijmout krutou, přitom docela banální realitu.

Kriminalistické expertizy a znalecké posudky totiž ukázaly, že o žádný trestný skutek nešlo. Na vině úmrtí Jozefa Č. byla jeho vlastní neopatrnost a také přemíra vypitého alkoholu. „Vedoucí pohostinství po zavírací hodině usnul v podnapilém stavu na stoličce, pod kterou si položil zapnutý elektrický vařič.

Od rozžhaveného vařiče chytil na Jozefovi Č. jeho oděv. Po převozu do nemocnice ve Spišské Nové Vsi podlehl popáleninám III. stupně,“ napsal dobový tisk. V případu tedy nebyl nikdo trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.