Pomatený na sebe převrátil rypadlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Pomatený na sebe převrátil rypadlo!

Mladík zatoužil řídit rypadlo a to se mu stalo osudným.
Mladík zatoužil řídit rypadlo a to se mu stalo osudným. (Ilustrační foto ara)

Tragická událost vzrušila koncem září 1968 Litoměřicko. V obci Skalice na místě zemřel duševně chorý mladík (†18). Zavalilo ho převrácené kolové rypadlo, k jehož řízení se bohužel dostal.

Smutnou událostí se zabývali kriminalisté Veřejné bezpečnosti z Litoměřic. Zjistili, že vinu na nešťastníkově smrti měl řidič zmíněného kolového rypadla. Mladý nebožtík byl chovancem ústavu sociální péče. Osudného dne se dostal do blízkosti kolového rypadla, jehož řidič stroj zastavil na pokraji svahu a odešel pryč, aniž by zamkl kabinu.

Snadná možnost usednout k řízení rypadla chlapce zlákala natolik, že po chvíli vlezl do kabiny, aniž by si dokázal uvědomit, jaké nebezpečí mu hrozí. „Uvedl kolové rypadlo do pohybu ze svahu. Vyskočit za jízdy se mu ale nepodařilo a zůstal pod převráceným těžkým strojem,“ popsal dobový deník Rudé právo poslední okamžiky ubožákova života. Lehkovážný řidič, který nezamkl rypadla, skončil před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.