Hledal čtyřlístek a sekačka ho rozdrtila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hledal čtyřlístek a sekačka ho rozdrtila!

Chlapec chtěl najít v jeteli čtyřlístek.
Chlapec chtěl najít v jeteli čtyřlístek. (Ilustrační foto ara)

Děsivá tragédie se odehrála v červnu 1968 na poli státního statku u Šanova na Znojemsku. Sekačka tam hororovým způsobem rozsekala školáka (†7), který si hrál v jeteli. Čtyřlístek, který nejspíš hledal, mu štěstí nepřinesl.

Chlapec jel traktorem se svým strýcem, traktoristou místního státního statku, na pole za ves. Tam měl sbírat bažantí vejce pro mysliveckou jednotu. Strýc mezitím čekal, až bude plně naložený vlečňák posečenou jetelinou.

Poté, co traktorista s nákladem odjel, klučina zůstal na poli. Rozhodl se, že na strýčka počká v zatím neposečeném jeteli. Schoulil se v brázdě, nejspíš hledal čtyřlístek. Když se strýček s traktorem a vyprázdněným valníkem vrátil, byl už jeho synovec po smrti.

„Kolem projel další traktorista se sekačkou,“ popsalo Rudé právo příšerné okolnosti školáčkovy smrti. „Chlapce bohužel zpozoroval až na dopravním pásu. Než se mu podařilo stroj zastavit, byl chlapec vtažen podávacím válcem pod nože sekačky a usmrcen.“ Neštěstím se zabývali jihomoravští kriminalisté Veřejné bezpečnosti. Zda byl někdo za úmrtí dítěte potrestán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.