Šílenec uškrtil vlastního tátu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šílenec uškrtil vlastního tátu!

Ve sluchátku uslyšel klidný hlas, který mu sdělil: „Přijeďte. Zabil jsem svého otce.“
Ve sluchátku uslyšel klidný hlas, který mu sdělil: „Přijeďte. Zabil jsem svého otce.“ (ilustrační foto ara)

Šokující oznámení přijal koncem července 1986 telefonicky službu konající příslušník Veřejné bezpečnosti ve slovenské metropoli Bratislavě. Ve sluchátku uslyšel klidný hlas, který mu sdělil: „Přijeďte. Zabil jsem svého otce.“

Soužití otce (†55) se synem (25), který na služebnu VB volal, bylo už delší čas hodně složité. Mladý nešťastník svého otce nenáviděl. Trpěl totiž bohužel duševní poruchou, která se projevovala mimo jiné i záchvaty, při kterých nad sebou nešťastník ztrácel kontrolu. Během nich pak syn tatínka nejen slovně, ale i fyzicky napadal. Otec to trpělivě snášel, až do osudného letního večera. Tentokrát bohužel došlo k tragédii.

Psychicky nemocný mládenec otce opět napadl a v návalu zuřivosti ho uškrtil. Když záchvat pominul, syn si uvědomil, co spáchal. Sám přivolal muže zákona. Podle zprávy dobového tisku byl škrtič vzat do vazby. Během vyšetřování pak znalci zkoumali, zda byl pachatel v okamžiku vražedného činu příčetný, či nikoli. Zda se nakonec ocitl před soudem na lavici obžalovaných, nebo v blázinci, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.