Zemřel ve studni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřel ve studni!

Dělník spadl přímo do studny.
Dělník spadl přímo do studny. (ilustrační foto ara)

Děsivou smrtí zemřel v listopadu 1965 v obci Čikov u Náměště nad Oslavou zaměstnanec podniku Komunální služby František N. Zabil se pádem do budoucí osm metrů hluboké studny. Nešťastník neměl žádnou šanci na přežití.

Parta studnařů, do které patřil i František N., v Čikově hloubila novou studnu. Měla sloužit tamnímu jednotnému zemědělskému družstvu.

„V průběhu práce se nešťastnou náhodou převrhl pásový transportér, na který studnaři odklízeli vytěženou zeminu,“ uvedl dobový tisk. František N. stál těsně vedle transportéru. Instinktivně před řítícím se zařízením uskočil. Bohužel však tak nešťastně, že uklouzl na okraji osmimetrové jámy a zřítil se dolů.

Podle informací z tehdejších novin byl dělník namístě mrtev. Smutnou událost vyšetřovala kriminální služba Veřejné bezpečnosti z Třebíče. Zda někdo z přítomných pracovníků porušil předpisy o bezpečnosti práce, zda byl následně obviněn a trestně stíhán, už není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.