Otec probodl synovi srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Otec probodl synovi srdce!

Lékařům se podařilo pobodaného muže zachránit.
Lékařům se podařilo pobodaného muže zachránit. (Ilustrační foto ara)

Prudká hádka mezi Janem N. (54) a jeho synem (29) skončila v prosinci 1965 v Dolní Rozsičce na Vysočině tragédií. Otec svému potomkovi probodl srdeční komoru.

Těžce zraněného pacienta převezli záchranáři na chirurgické oddělení nemocnice v Novém Městě na Moravě. Případ zaujal dobový tisk zejména tím, jak se »vytáhli« tamní lékaři. Primář chirurgie se svým týmem se odhodlali k na tu dobu ojedinělému zákroku a podařilo se jim ránu v srdci sešít. Dokázali tak mladému muži zachránit život. Ač nad ním ještě několik týdnů neustále visela hrozba smrti, nakonec přece jen vyklouzl z jejích spárů.

Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou potrestal prchlivého tatíka za pokus o vraždu čtyřmi a půl lety vězení nepodmíněně. Proti rozsudku se odvolal jak obžalovaný, tak i státní žalobce. Odvolací krajský soud v Brně pak vyhověl prokurátorovi a přidal J. N. staršímu rok v žaláři navíc. Odseděl si tedy pět let a šest měsíců.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.