Zločinec ukrýval celý arzenál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Zločinec ukrýval celý arzenál

Fotografie
Fotografie (internal)

Celý arzenál střelných zbraní zajistili kriminalisté Veřejné bezpečnosti v Ústí nad Labem v červnu 1988 při domovní prohlídce. Muž (42) se hájil, že je jen »sběratel«...

Dotyčný byl v policejním hledáčku hlavně proto, že si předtím už pětkrát vyslechl na lavici obžalovaných soudní verdikt se závěrem – vinen. Nedovolené ozbrojování je závažným porušením zákona i dnes. Natož pak v normalizačních časech »reálného socialismu« před listopadem 1989! Ústečtí detektivové se při prohlídce recidivistova bytu nestačili divit, co všechno uvnitř našli.

Podle informace dobového tisku z 30. června 1988 přičinlivý chlapík v bytě přechovával malorážku s tlumičem, tři revolvery, brokovnici, různé součástky ke střelným zbraním a větší množství ostrých nábojů. Vyšetřovatelé VB vyslechli jeho obhajobu, že jeho motivem nebylo nic jiného, než sběratelství. Protože se ale dotyčný několikrát dopustil loupeží, nikdo mu nevinné úmysly neuvěřil. Revolvery, malorážka, i brokovnice putovaly do ocelového trezoru a jejich »majitel« do policejní cely.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.