Zastřelil bratříčka dědovou puškou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zastřelil bratříčka dědovou puškou!

Kluci našli loveckou pušku.
Kluci našli loveckou pušku. (ilustrační foto ara)

Malá koťata hledali na půdě domku ve Stehlovicích na Písecku v květnu 1968 dva školáci. Poslal je tam jejich dědeček, majitel domku. Při prolézání sýpky našel jeden z bratrů mezi trámy ukrytou loveckou pušku a stiskl její spoušť.

Puška pochopitelně zvědavé klučiny zaujala. Jeden z nich ji vzal a prohlížel si ji. Přitom omylem stiskl spoušť. Shodou nešťastných okolností mířilo ústí pušky v okamžiku výstřelu přímo na malého školáka (†10). Rána ho zasáhla přímo do břicha. Zraněný neměl naději přežít. Přes veškerou snahu lékařů v písecké nemocnici, kam byl neprodleně dopraven, hoch zemřel. Oba vnuci přijeli do Stehlovic k dědečkovi na návštěvu. Ten se po tragické události zhroutil. Následně byl trestně stíhán pro zavinění smrti jednoho z vnuků. Sám totiž děti poslal na půdu, kde ukrýval střelnou zbraň, aniž by osobně dohlédl na to, co nezletilí chlapci na půdě dělají. Zda a jak byl zoufalý starý muž potrestán, není známo.

Zítra: Znásilnil matku nemocného dítěte

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.