Vrah ovčáka nahrál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vrah ovčáka nahrál!

Vrah nechal na místě mordu pušku, snažil se předstírat sebevraždu.
Vrah nechal na místě mordu pušku, snažil se předstírat sebevraždu. (Foto scom)

Hrůzný obrázek se naskytl rolníkům, kteří v srpnu 1923 šli na nedělní mši do obce Slatvina na slovenské Spiši v bývalém Československu. V lese ležela mrtvola ovčáka a vedle ní puška.

Vesničané odnesli bezduché tělo Štefana D. do slatvinské márnice na místním hřbitově. Tam ho po dobu dvou dnů hlídali četníci, dokud se do Slatviny nedostavila soudní komise. Pušku četníci zajistili a nechali prozkoumat. Soudní komise prohlédla místo vraždy, ohledala mrtvolu ovčáka D. a nařídila pitvu, kterou uskutečnil doktor Liebman ze Spišských Vlach.

Pitva potvrdila to, co se všeobecně tušilo. Ačkoliv vrah nechal zbraň u muže nejspíš ve snaze fingovat sebevraždu, bylo jasné, že se ovčák sám nezabil. Vrah střílel z dálky, což dokázali potvrdit vědci už ve dvacátých letech minulého století. Ovčák chodil pást své stádo neozbrojený a u sebe neměl nic, co by mohlo případného lupiče zajímat. Komu zbraň patřila, četníci nikdy nevypátrali. Vrah i motiv jeho hrůzného činu tak zůstali tajemstvím...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.