Studenta zabila koule! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Studenta zabila koule!

K neštěstí došlo když studenti cvičili hod koulí.
K neštěstí došlo když studenti cvičili hod koulí. (ilustrační foto ara)

Neuvěřitelná tragédie se odehrála v květnu 1968 v jihomoravské Břeclavi. Studenta místní střední průmyslové školy (†17) zabila vržená atletická koule. 

K noční můře každého rodiče došlo během hodiny tělocviku. Studenti druhého ročníku se věnovali atletice. Letící kovová koule, vážící více než sedm kilogramů, trefila nic netušícího mladíka, který do Břeclavi dojížděl z nedalekých Hustopečí, zezadu do hlavy. Kdo konkrétně nebohého studenta zasáhl, tisková zpráva neuvedla.

Není tedy jasné, zda to byl vyučující tělocvikář, nebo některý jiný student. Těžce zraněný chlapec byl okamžitě dopraven do nemocnice, kde se ale bohužel lékařům nepodařilo jeho život přes veškerou snahu zachránit. Nešťastník zemřel na krvácení do mozku. Okolnostmi tragédie se zabývala jihomoravská kriminálka Veřejné bezpečnosti. Zda byl někdo v souvislosti se smrtí studenta břeclavské průmyslovky trestně stíhán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.