Šílenec přepadl drážní závorářku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šílenec přepadl drážní závorářku

Žena obsluhovala závory.
Žena obsluhovala závory.  (Marie Machková)

Získat tučný lup chtěl muž v květnu 1968 v Horních Řepčicích na Litoměřicku. Protože šlo ale o pacienta psychiatrie, příliš svůj plán nepromyslel. Vtrhl totiž do budky k závorářce Československých státních drah (26).

Jak lupič záhy zjistil, žádné peníze v budce nebyly. Ostatně, kde by se tam také vzaly... A tak neúspěšný zloděj s kletbami a nadávkami utekl na nástupiště, kde právě stál osobní vlak. Zlotřilec do něj naskočil a vzápětí ujel směrem na Litoměřice. Případem se bez otálení začala zabývat Veřejná bezpečnost a brzy zmizelého zločince vypátrala.

Ukázalo se, že šlo o pacienta psychiatrické léčebny z třicet kilometrů vzdálených Horních Beřkovic. V den, kdy se neúspěšně pokusil vykrást dopravní kancelář v Horních Řepčicích, měl řádnou propustku k vycházce podepsanou ošetřujícím lékařem. Veřejná bezpečnost ho dopadla v Litoměřicích a vrátila ho tam, kam patřil – do léčebny. Vzhledem k jeho psychickému stavu muž nebyl trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.