Přepadl kamarádovu matku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Přepadl kamarádovu matku!

Lupič se maskoval šátkem.
Lupič se maskoval šátkem. (Ilustrační foto: ara)

Drzý plán vymyslel mladík (26) z Chomutova. Rozhodl se na Nový rok 1971 přepadnout matku svého kamaráda. Odnesl si kabelku s 495 tehdejšími korunami.

Ničemova drzost neznala mezí. Ještě chvíli před přepadením seděl v témže bytě se synem budoucí oběti loupeže jako vítaná návštěva. Když se oba muži zvedli, odešel každý svou cestou. Darebák, který se rozhodl hostitelku nemilosrdně obrat o peníze, zašel jen za roh. Tam si zahalil tvář šátkem, vrátil se ke dveřím bytu a zazvonil. Když překvapená žena otevřela, vpadl dovnitř.

Pěstí ji srazil na podlahu a ukradl jí dámskou tašku s necelou pětistovkou. To byly peníze, za něž se daly pořídit třeba tři páry pánských bot nebo víc než dvě stě litrů benzinu. Navzdory naivnímu maskování šátkem rozhořčená Severočeška nestydatého gaunera snadno poznala a neváhala se obrátit na Veřejnou bezpečnost. Ta ho bleskově polapila, posadila za mříže a jeho kořist vrátila do správných rukou. Zlotřilec následně u soudu čelil obžalobě z trestného činu loupeže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.