Padající jeřáb rozdrtil dva dělníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Padající jeřáb rozdrtil dva dělníky!

Jeřáb byl neodborně upravený.
Jeřáb byl neodborně upravený. (Ilustrační foto: ara)

Padající jeřáb zabil v prosinci 1965 na staveništi v Kadani na Chomutovsku dva zaměstnance. Dělník F. A. byl mrtvý na místě. Těžce zraněnou jeřábnici T. Š. sice sanitka transportovala do nemocnice, než tam však dorazila, i žena zemřela.

Při pádu jeřábové konstrukce došlo navíc ke zranění dalších dvou dělníků. Ti naštěstí děsivou událost přežili. O tragédii informoval 11. prosince 1965 deník Rudé právo. Jak uvedl, příslušníci Veřejné bezpečnosti při výsleších zaměstnanců stavby zjistili, že už v září téhož roku byly hlášeny závady na jeřábové kolejové dráze.

Ta byla neodborně vybudovaná, navíc zadní i přední kola jeřábu z ní vypadávala. „Se souhlasem okresního prokurátora byl zadržen stavitel L. Š., který o zmíněných závadách věděl, ale nepostaral se o jejich okamžité odstranění,“ napsalo Rudé právo. Stavitel L. Š. byl následně obžalován a putoval před soud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.