Lupič zbil seniora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Lupič zbil seniora!

Pachatel vlezl do bytu oknem!
Pachatel vlezl do bytu oknem! (Ilustrační foto scom)

Chvíle hrůzy prožil senior z Bořivojovy ulice na pražském Žižkově, když se k němu v září 1945 vloupal drzý zloděj. Útočník starého muže zbil a pak mu ukradl všechny úspory.

Do bytu vlezl nezvaný návštěvník oknem v deset hodin večer. Na šokovaného seniora bez skrupulí zaútočil. Pak domácnost prohledal a našel 1850 korun. Stařík naštěstí útok přežil, a dokonce poskytl policii popis útočníka. Ničemovi bylo přibližně dvacet let, měl vyšší, štíhlou postavu a světle kaštanové, dozadu česané vlasy. Oblečen byl do hnědého saka a tmavých pumpek. Na nohou měl bílé plátěné polobotky.

Za peníze, které zmizely v noční tmě i s násilníkem, by si v té době oloupený senior mohl pořídit například 3700 bochníků chleba nebo asi 40 kilogramů masa. „Výsledek dosavadního šetření: sděluje se veřejnosti, aby každý, kdokoliv by o osobě, na kterou lze uvedené okolnosti vztahovati, něco věděl, nechť to oznámí kterémukoli bezpečnostnímu úřadu,“ burcoval dobový tisk. Výzva ale příliš neuspěla a lupič nebyl nejspíš nikdy dopaden.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.