Udusil se vlastní krví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Udusil se vlastní krví!

Zbitého nešťastníka udusila vlastní krev.
Zbitého nešťastníka udusila vlastní krev. (Ilustrační foto: scom)

Mimořádně brutální vraždu spáchali Pavel N. (23) a Zdeněk M. (30) v Praze v březnu 1992. Vloupali se do bytu nic netušícího Františka S. (†43), který právě spal. Jejich běsnění nešťastník nepřežil.

Zločinci chtěli peníze a nezastavili se ani před vraždou. Přepadeného majitele bytu mlátili, kopali do hlavy i do těla. Poté ho Zdeněk M. třikrát bodl do slabin nožem. Nakonec nešťastníkovi ležícímu na zemi utáhli kolem krku kožený pásek a prádelní šňůru. Tu přivázali k jeho nohám. Pavel N. pak naházel na hlavu oběti lůžkoviny a Zdeněk M. je zapálil, aby zahladili stopy.

Bití a trýznění František S. přežil. Pitva ukázala, že se udusil po vdechnutí krve a zbytků jídla z žaludku. Když byla jejich oběť mrtvá, suroví vrazi byt vykradli. Za tato zvěrstva byl Pavel N. jako recidivista potrestán 18 roky a Zdeněk M. 15 roky v nejtěžším typu kriminálu. Kromě toho jim soud uložil povinnost uhradit státu dohromady 40 tisíc tehdejších korun československých.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.