Manželovi vypíchla oči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Manželovi vypíchla oči!

Duševně nemocná žena žila s mrtvolou půl roku.
Duševně nemocná žena žila s mrtvolou půl roku. (Foto: ilustrační foto scom)

Bývalá zdravotní sestra Jaroslava J. žila půl roku se svým mrtvým manželem. Tělo natírala máslem a citronovou šťávou. Mrtvému důchodkyně navíc z nepochopitelného důvodu vypíchla oči.

Domem, v němž Jaroslava J. se svým mužem Eduardem žila, se už delší čas šířil ohavný zápach. Sousedé si stěžovali, ale seniorka je odbyla s tím, že něco smrdí ve světlíku. Příbuzným, kteří přišli na návštěvu, zase namluvila, že se Eduard pokálel, a proto je to v bytě cítit. Když chtěli příbuzní manžela vidět, pootevřela dveře do ložnice a ukázala jim siluetu v posteli.

Tím rodinu ukonejšila. Podezření pojala teprve pošťačka, která nosila manželům důchod. Několikrát předala Jaroslavě J. peníze pro jejího muže, aniž by ho viděla. Protože to ale bylo proti předpisům, v květnu 1971 trvala na tom, že musí s Eduardem mluvit. Když uviděla postavu v posteli, pochopila, že je muž mrtvý, a vše ohlásila. Soudní lékař konstatoval, že se Jaroslavě podařilo manžela téměř dokonale mumifikovat. Zajímavé bylo, že mrtvola měla vypíchnuté oči a vyjmuté všechny orgány.

Jaroslava tvrdila, že Eduardovi neublížila a oči mu vypíchl někdo jiný, když byla na nákupu. Jinak byla seniorka pevně přesvědčená, že její muž stále žije, jen spí. Protože pobírala neoprávněně jeho důchod, byla obviněna z rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Stíhání ale bylo pro nepříčetnost zastaveno a Jaroslava skončila v ústavu pro duševně choré.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.