Milenci se zastřelili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Milenci se zastřelili!

Milenci chtěli zemřít společně.
Milenci chtěli zemřít společně. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Mladá láska dokáže pobláznit ta, že zamilovaní úplně ztratí hlavu. Anně H. a Františkovi S. z Turnovska rodina vztah nepřála. Milenci se tak rozhodli, že raději zemřou, než aby žili jeden bez druhého.

K dvojnásobné tragédii došlo 27. září 1926. Anna H. byla sirotek a žila se svou babičkou a sestrou v obci Blatec. Zamilovala se do nádražního úředníka Františka S. ze Štěpánovic. Babička a sestra ovšem s její volbou životního partnera nesouhlasily. Rády by sice viděly Annu pod čepcem, leč s jiným a pokud možno podstatně zámožnějším mužem. Takového jí dokonce vyhlédly v Pelešanech a k svatbě s ním ji přímo nutily.

Proti rodině S. chovaly zášť a nepřály si, aby Annino věno přišlo do Štěpánovic. Jednalo se totiž o 60 tisíc československých korun, a to nebyly malé peníze. Anna neviděla z této situace jiné východisko než smrt. Koupila si proto pistoli značky Browning i střelivo. Svůj plán vyložila Františkovi. Ten ji měl zastřelit a pak obrátit zbraň proti sobě. Zamilovaný mladík to skutečně udělal. Na břehu rybníka u Rokytnice tak vyhasly životy dvou zamilovaných…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.