Zavraždil milence! Nebylo to možné prokázat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Zavraždil milence! Nebylo to možné prokázat

Vražednou zbraní se stal plynový sporák.
Vražednou zbraní se stal plynový sporák. (Profimedia.cz)

Otrava svítiplynem byla v padesátých letech minulého století vcelku běžná. Roku 1958 ohlásil muž z Prahy, že se nečekaně vrátil ze služební cesty a doma našel manželku i s milencem. Oba byli mrtví...

Muž údajně přišel domů a zjistil, že na posteli leží jeho bezvládná manželka s nějakým mužem. Dvojice byla téměř nahá. Z plynového sporáku unikal svítiplyn. V místnosti byl ještě jeden plynový spotřebič, který stále hořel. Pitva prokázala, že milenecká dvojice zemřela skutečně na otravu svítiplynem. Žádné stopy násilí soudní lékař neodhalil.

Pro vyšetřování bylo podstatné, že už se nedala zjistit koncentrace plynu ve vzduchu. Muž totiž ze strachu o svůj život vyvětral. Detektivové se tak nedozvěděli, jak dlouho plyn do místnosti unikal. Manžela podezřívali, že mohl nehodu zinscenovat. Kdyby se totiž paroháč vrátil dříve a našel doma spící manželku s milencem, mohl otevřít kohout plynu a odejít. Vrátil by se pak až ve chvíli, kdy byla jeho nevěrná žena a její milenec mrtví. Tuto verzi však nebylo možno nijak prokázat, a tak byl případ uzavřen jako nehoda.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.