Co jíst, když hrozí chřipka: Zázvor, mrkev či mátu!

Když kolem nás začnou létat viry, dopňte vitaminy. Víte, co jíst, když hrozí chřipka?
Citrusy - obsahují velké množství vitaminů A, B a C¨
Mrkev - obsahuje velké množství betakarotenu, který přispívá k ustálení všech tělesných funkcí, je nejlepším zdrojem vitaminu A. Obsahuje také vitaminy B, C, D, E a K
Řepa - Podporuje tvorbu červených krvinek, posiluje organismus, čistí krev, má vynikající čistící účinek pro játra, ledviny a žlučník, povzbuzuje činnost lymfatického systému
Zázvor - zázračný lék na nachlazení, přírodní antioxidant, tlumí bolest a působí protizánětlivě
Máta - bylinka, která působí zázračně na uvolnění horních cest dýchacích
Náš tip:
Při tepelném zpracování dochází ke znehodnocení vitamínů a minerálů, které v období chřipky potřebujeme nejvíce. Nejlepší je konzumovat ovoce a zeleninu v syrovém stavu. Jak na to? Připravte si domácí ovocné či zeleninové šťávy. S pomocí odšťavnovačů si tělu dodáte celodenní dávku vitamínů! Některé odsťavňovače (např. Catler) už mají navíc i funkci pureé, takže nepřijdete o vlákninu.