Tipy, jak hubnout po čtyřicítce. Co říkáte na šest porcí jídla denně?

Dáma středního věku z reklamy na zázračné hubnoucí pilulky říká, že je naprosto normální, když jdou po čtyřicítce kila nahoru. Opravdu s tím nic nenaděláme? Ale ano!
Ve dvaceti nám tělo velkoryse odpustilo obří smažený řízek k obědu a třenou bábovku jako zákusek. Kolem čtyřicítky už ale organismus nemá slitování. I když se stravujeme stále stejně, neznamená to, že neděláme dietní chyby. Tyto prohřešky se projevují v »nepochopitelných« kilogramech navíc.
1
Šest porcí denně
Stravovat se je zapotřebí pětkrát až šestkrát denně po dvou až třech hodinách. „Pokud pociťujeme hlad dříve než za dvě hodiny, máme špatně nastavený jídelníček, nebo jsme snědli malou porci,“ vysvětluje specialistka na výživu Katarína Jirková z Institutu kompliment.
2
Snídaně je grunt
První jídlo by mělo následovat do hodiny od probuzení. „Na snídani je vhodný tmavý chléb se sýrem, vajíčkem či šunkou a malé množství kvalitních tuků. K obědu může být polévka a kvalitní příloha, ovšem večeře už by měla být odlehčenější ve formě bílkoviny se zeleninou,“ doporučuje Jirková.
3
Více pohybu
Dokonce už po třicítce začíná organismus pomaleji spalovat a s každým dalším rokem se s nežádoucími kaloriemi vyrovnává hůře. Další velký problém je nedostatek pohybu. Zpočátku stačí rychlejší chůze.
4
Stop radikálním dietám
Jednou z chyb jsou radikální diety. Kila jdou sice dolů, ale… Nedochází k úbytku tukové tkáně, ale svalové hmoty. To se při návratu k běžnému stravování vymstí jo-jo efektem. Organismus zatížený dietami reaguje na úpravu jídelníčku velmi pomalu.