Řecká inspirace: Fazole v troubě

POTŘEBUJETE: 500 g velkých fazolí, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 ½ hrnku olivového oleje, 4 velká rajčata, 1 lžičku cukru, sůl, mletý pepř, zelenou petrželku
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je scedíme, v nové vodě je uvaříme doměkka s trochou soli. V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a česneku, orestujeme je, přidáme oloupaná rajčata. Pak vše rozmixujeme s petrželkou, solí, pepřem a lžičkou cukru. Uvařené fazole dáme do pekáče, kam jsme předem vlili zbytek olivového oleje. Na ně dáme rajčatovou směs. Přidáme dva hrnky vlažné vody, aby byly fazole lehce ponořené, a pečeme při 160 °C v troubě asi 40 minut. Podle potřeby podléváme.
Více Řeckam inspirovaných receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.