Na sváteční stůl: Mandlová ovečka od Jitky ze Strakonic!

Touhle sladkou dobrotou jistě oživíte už tolik známé velikonoční recepty.
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g mandlových lupínků
✔ 140 g másla
✔ 3 vejce
✔ 3 lžíce mléka
✔ 150 g polohrubé mouky
✔ 200 g cukru krupice
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 1 kypřicí prášek
✔ hrst nalámaných kousků čokolády
✔ nastrouhaná kůra z 1 citronu
✔ barevná lentilka
✔ bílá zdobicí tubička s polevou
JAK NA TO:
1. Na pánvi bez oleje opražíme mandlové lupínky a necháme vychladnout. Z ostatních surovin zhotovíme těsto, které ušleháme šlehačem. Na závěr vmícháme opražené lupínky.
2. Těsto vlijeme do vymazané formy na ovečku nebo beránka. Pečeme asi 50 minut při 180 °C.
3. Vychladlý moučník opatrně vyklopíme a podle své fantazie dozdobíme. Pomocí zdobicí tubičky s polevou vyznačíme srst, oči, uši a další detaily. Z uvedeného množství uděláme 10 kousků.