Co nesmí chybět na svátečním stole? Nádivka s uzeným masem!
Velikonoční svátky tu jsou co by dup a s nimi i stůl plný dobrot! Dnes si spolu s námi můžete upéct tradiční velikonoční nádivku s uzeným masem.
POTŘEBUJETE:
✔ 10 rohlíků
✔ 7 vajec
✔ 200 ml polotučného mléka
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ muškátový oříšek
✔ 350 g uzeného bůčku
✔ 2 lžíce sádla
✔ 2 hrsti mladých kopřiv
✔ 1 lžíci pažitky
✔ 1 lžíci petrželky
✔ ½ lžičky prášku do pečiva
✔ 1 větší lžíci másla
JAK NA TO:
Rohlíky nakrájíme a nasypeme do větší mísy. Vejce důkladně vyšleháme v mléce, přidáme k nim sůl, mletý pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směsí přelijeme rohlíky a necháme je nasáknout. Bůček povaříme, necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme sádlo a bůček na něm opečeme. Znovu necháme vychladnout, vmícháme k rohlíkové směsi. Nakonec přidáme nasekané kopřivy, pažitku a petrželku a vše promícháme. Přidáme prášek do pečiva, promícháme a hotové těsto dáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.