VAŘÍME ZDRAVĚ A RYCHLE: Chilli con carne trochu jinak - s lilkem!
Mexická kuchyně je zdravá sama o sobě. Ještě zdravější ale bude, použijete-li při přípravě chilli con carne více zeleniny. Zkuste třeba lilek!
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g mletého hovězího masa
✔ 600 g sterilovaných loupaných rajčat
✔ 500 g lilku
✔ 1 červenou papriku
✔ 300 g sterilované kukuřice
✔ 1 cibuli
✔ 500 ml masového vývaru
✔ olej
✔ drcené chilli
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, lilek nakrájíme na větší kostky, kukuřici slijeme, rajčata podrtíme. Na pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo. Pak vše osolíme a opepříme. Přidáme lilek a restujeme lehce dohněda. Zalijeme vývarem, rajčaty i se šťávou, přidáme papriku a kukuřici. Dochutíme chilli a povaříme asi 15 minut, až bude lilek měkký a omáčka zhoustne.